Dzieci uczęszczające do oddziału przedszkolnego zrealizowały kolejne zadanie programu
Junior-Edu-Żywienie (JEŻ) z zakresu edukacji żywieniowej, dotyczącej spożywania owoców
i warzyw 5 razy w ciągu dnia.
Wybór, dostępność i różnorodność produktów jest ogromna, więc nie może ich zabraknąć
w codziennej diecie dziecka.
Dzieci dowiedziały się w jaki sposób mogą dbać o prawidłowy rozwój swojego organizmu
jedząc dużą ilość warzyw i owoców, które mają wpływ na właściwą pracę serca i mózgu,
układu nerwowego, zdrowe kości i skórę, dobry wzrok oraz odporność na choroby.
Praca plastyczna polegała na namalowaniu tęczy i dopasowaniu oraz naklejeniu
odpowiednich warzyw i owoców, które są smaczne, zdrowe oraz dostarczają mnóstwo siły i
energii.
Opracowanie: Joanna Kowalik